U OVOM DELU SRBIJE OČEKUJE SE JAK GRAD: Biće nezgodno, evo kada će tačno udariti
Foto: RINA

GLEDAJTE

U OVOM DELU SRBIJE OČEKUJE SE JAK GRAD: Biće nezgodno, evo kada će tačno udariti

Na pojedinim lokacijama očekuje se i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru

Objavljeno:

U naredna dva sata kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u zapadnim, južnim i centralnim predelima Srbije, ali bez jačih oluja.

Istovremeno, na udaru oluja naći će se severozapadni predeli Srbije.

U ovom času snažan grmljavinski sistem iz Podrinja premešta se preko Mačve prema Sremu i Bačkoj, a Bačku će zahvatiit i jak grmljavinski sistem sa istoka Hrvatske, odnosno iz Slavonije.

U napomenutim predelima do kraja dana očekuju se vrlo obilni pljuskovi sa grmljavinom. Lokalno se očekuju grad i jače grmljavinske nepogode.

Na pojedinim lokacijama očekuje se i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru, tako da će postojati opasnost od urbanih poplava, usled nemogućnosti da odvodni i kanalizacioni sistemi prihvate ogromnu količinu atmosferske vode.

Svi ovi snažni grmljavinski sistemi u narednim satima premeštaće se u jugozapadnoj visinskoj struji dalje prema severoistoku.

Kada je reč o Beogradu, do kraja dana i na području glavnog grada očekuju se kiša i pljuskovi sa grmljavinom, koji će stići sa jugozapada, odnosno iz Kolubarskog okruga, ali za sada nema opasnosti od oluja.

Bonus video

13:04

CEO U SUKOB U IZRAELU POVEZAN JE SA UKRAJINOM I S OPERACIJOM OLUJA Politički analitičari izneli neverovatne teorije u programu Kurira UŽIVO

(Espreso/Telegraf.rs/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.